Gyülekezeti gyermeknap 2012.03.31. Nyomtatás E-mail
2012. április 01. vasárnap, 11:11

Gyereknap 2012.03.31 Napsütéses, de erősen szeles nap volt március utolsó napja. Ezen a szombaton rendezte meg gyülekezetünk gyermekosztálya a soron következő, gyermekekre fókuszáló szombati istentiszteleti alkalmat.

 

A gyülekezetbe járó gyerekek és a környező településről érkezők szép számmal jelentek meg ezen a reggelen, hogy a korosztályuknak megfelelő, Istentől jövő tanítást meghallgassák.

 

Már a szombatiskolai alkalmon is korosztályonkénti foglalkozások voltak.

A gyülekezet felnőtt tagjai is csoportokban beszélgettek a bibliáról a heti tanulmány alapján.

Az Istentiszteleten a gyerekek énekcsoportja szolgált Isten és a gyülekezet előtt. A szolgálatba bevont gyerekek nagy örömmel látták el feladatukat, gyűjtötték az adományt, bibliaszöveget olvastak, imádkoztak, hangszeren játszottak.

Délelőtt Zámbó Zoltán lelkész vezette a gyerekeket és az egész gyülekezetet a biblia rejtelmeinek kutatásában. Példákkal illusztrált előadásából megérthette a kicsi gyerek is, hogy az imádságunk mit tartalmazzon. Szívesen hozzászóltak a gyerekek és ezzel jobban megérthették ők is, hogy az imádságnak fontos része a hálaadás, a szeretet kifejezése, de hozzátartozik a kérések felsorolása is. Megérthettük, hogy a kért dolgokat el is kell fogadjuk, ne legyünk bátortalanok, mert Isten minden jóval, széppel el akar árasztani bennünket.

Ezután a vendégsereg elfogyasztotta a gyülekezet tagjai által készített finom ebédet.

A déli órákban meglátogattuk a Bordás-tanyát, ahol sokfajta háziállatot láttunk, különösen a kisbárányok arattak sikert. A gyerekek a felfedezés örömével csodálták az állatok viselkedését, ösztöneit. A báránysimogatás is nagy élményt jelentett. A tavaszi napsütést csak az orkán erejűre erősödött szél zavarta, ami elől védett helyre húzódott a csapat.

Délután a kicsikkel ismét Zámbó testvér foglalkozott és az élményeket felhasználva a bárányait legeltető pásztorról beszélt. A kicsik is azonosítani tudták a pásztort Jézussal, a bárányokat pedig magukkal. Reméljük, hogy mindannyian ismerjük Pásztorunk hangját, és minden külső veszély ellenére követjük Őt.

A tini korosztállyal az ifjúsági osztály vezetője beszélgetett, ahol a tinik által felvetett kérdések határozták meg a beszélgetés menetét. Szóba került a közelgő Húsvét, de a helyes időbeosztás is.

A szülők korosztálya pedig zavartalanul beszélgethetett a nevelés pszichológiai rendszeréről, ami nem csak elméleti ismeretek átadásából, hanem leginkább gyakorlati nevelési tanácsokból állt. Ezt a beszélgetést a gyülekezet egyik gyerekpszichológiában jártas tagja, Ferencz István vezette. A beszélgetésen résztvevők egyöntetűen hasznosnak és a közeljövőben folytatandónak ítélték ezt az együttlétet.

A napot Isten áldásaiért hálás szívvel zárhatta a jelenlevő gyülekezet.